Blog

 1. ChristenUnie (1080 x 540 px) (4).png
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 27 september 2023

  Collegetour met Gert-Jan Segers in Almkerk

  Op woensdag 11 oktober organiseert ChristenUnie Altena in samenwerking met PerspectieF een collegetouravond met Gert-Jan Segers in Almkerk. Begin 2023 nam Segers afscheid als partijleider van de ChristenUnie en van de Haagse politiek. Op deze avond heb jij de kans om hem alles te vragen over zijn drijfveren, zijn ervaringen en de zin en onzin van politiek. Ook jouw idealen, dromen en zorgen krijgen alle ruimte.

  Lees verder
 2. ChristenUnie (1080 x 540 px) (3).png
  Wijnand
  Door Wijnand van der Hoeven op 26 september 2023

  Genoeg

  De ChristenUnie heeft vernomen dat Middenweg Agro B.V uit Andel bezig is met een nieuwe principeaanvraag voor een volgende uitbreidingsfase van haar bedrijf waarbij ook opnieuw extra huisvestingplaatsen voor arbeidsmigranten zouden moeten worden gerealiseerd.

  Lees verder
 3. ChristenUnie (1080 x 540 px) (2).png
  Hennie
  Door Hennie Schermers op 22 september 2023

  ChristenUnie Altena waakzaam over uitvoering Jeugdzorg

  ChristenUnie Altena vindt het belangrijk dat de Jeugdzorg in onze gemeente goed wordt uitgevoerd en dat gezinnen en jeugdigen die extra ondersteuning nodig hebben deze ook op een goede manier krijgen. In 2025 gaat de gemeente binnen de regio West Brabant Oost samenwerken met andere gemeentes om de Jeugdzorg uit te voeren.

  Lees verder
 4. ChristenUnie (1080 x 540 px) (1).png
  Hennie
  Door Hennie Schermers op 6 september 2023

  ChristenUnie maakt zich zorgen over leerlingenvervoer

  De fractie van de ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld over het leerlingen vervoer in de gemeente Altena. Al langere tijd bereiken de fractie signalen van ouders dat dit niet goed verloopt. Kinderen die het nodig hebben om naar een school voor speciaal basisonderwijs te gaan zitten geregeld te lang thuis omdat het vervoer niet geregeld is.

  Lees verder
 5. ChristenUnie (1080 x 540 px).png
  Rianne
  Door Rianne Dekker op 1 september 2023

  Patat & Politiek in 't Wapen van Emmickhoven

  Op woensdag 13 september organiseren ChristenUnie Altena en PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, een avondje Patat en Politiek in ’t Wapen van Emmickhoven in Almkerk. De avond is voor iedereen tussen de 15 en 30 jaar.

  Lees verder

  Labels: , ,

 6. 2.png
  Anne
  Door Anne Duizer op 5 juli 2023

  Bijdrage ChristenUnie kadernota: 'Bakens om koers te houden'

  'Koers houden'. Dat is de titel van de kadernota. Op zich is de ChristenUnie het hier van harte mee eens. Een betrouwbare overheid dient een vaste koers te varen waar de inwoners van Altena op kunnen vertrouwen. Een overheid die met alle winden meewaait hebben we niets aan. Maar ook een overheid die alleen haar eigen koers vaart is niet goed voor Altena.

  Lees verder

  Labels: ,

 7. 2.png
  Hennie
  Door Hennie Schermers op 26 juni 2023

  Stop op bezuinigingen sociaal domein Altena.

  ChristenUnie Altena is blij met het besluit om niet verder te bezuinigen op sociaal domein. Afgelopen dinsdag 20 juni heeft de gemeenteraad besloten om de in 2020 voorgestelde bezuinigingen op het Sociaal Domein niet verder door te voeren. In 2020 besloot de ChristenUnie al niet in te stemmen met de voorgestelde bezuiniging van 3,1 miljoen, omdat we van mening waren (en zijn) dat deze bezuiniging teveel negatieve gevolgen zou hebben voor de kwetsbaren in de samenleving.

  Lees verder
 8. 2.png
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 14 juni 2023

  Groeien

  Als ChristenUnie Altena willen we niet alleen met de vragen van vandaag bezig te zijn. Het is belangrijk om samen na te denken over de kansen die we zien om Altena te laten bloeien. Ook bespreken we ontwikkelingen die we de verkeerde kant op zien gaan, ontwikkelingen die we aan het licht moeten brengen.

  Het is prachtig weer, als fractie, bestuur en een aantal ‘vrije denkers’ uit de lokale kiesvereniging zijn we te gast in het Biesboschmuseum. Een prachtige plek om los van de dagelijkse gang van zaken met elkaar na te denken over de toekomst van onze gemeenschap, het werk van de ChristenUnie in de lokale politiek en om samen af te stemmen op de Schepper.

  Lees verder
 9. ChristenUnie.png
  Wijnand
  Door Wijnand van der Hoeven op 1 juni 2023

  Huisvesting arbeidsmigranten Andel

  Afgelopen week hadden we als raad een zwaar debat waarin we het college opnieuw hebben moeten bevragen over het dossier huisvesting arbeidsmigranten in Andel.

  De ChristenUnie heeft altijd anders in dit dossier gezeten dan het college. Wij willen liever wat grotere locaties waar zaken goed geregeld kunnen worden in plaats van tal van versnipperde/kleinere huisvesting. Helaas is huisvesting voor arbeidsmigranten harde business, als ChristenUnie willen wij in ieder geval de menselijke maat in het oog houden.  

  Lees verder
 10. drugs en gezondheid
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 20 maart 2023

  Aanscherping visie op preventie drugs en overgewicht

  Vorige week heeft de gemeenteraad gestemd over het beleidskader vitaal leven in Altena. Als ChristenUnie Altena zijn wij blij met de nieuwe visie op een gezond en vitaal Altena. Echter was de ChristenUnie onaangenaam verrast door de passages in de ‘Visie vitaal Altena’ over drugsgebruik en overgewicht in de gemeente Altena. In de passages gaf het college aan dat men het overgewicht bij kinderen en het drugsgebruik in de gemeente Altena niet verder wilde laten groeien. Hiermee leek het college de handdoek in de ring te willen gooien als het gaat om het willen terugdringen van overgewicht en het gebruik van drugs in onze gemeente.

  Lees verder

  Labels: ,