Blog

 1. Stock foto winkel open
  Wijnand van der Hoeven
  Door Wijnand van der Hoeven op 17 januari 2022

  ChristenUnie Altena ondertekent oproep aan kabinet om de lockdown af te bouwen

  Afgelopen week was ik voor mijn werk in het centrum van Roermond. Terwijl ik het laatste stukje naar het stadhuis in de binnenstad liep, grepen al die lege winkels me aan. Dat kan toch niet zo blijven? Het heeft ook wat oneerlijks. De bloemist moet dicht, terwijl 50 meter verder de supermarkt wel open mag.

  Lees verder

  Labels: ,

 2. €50
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 22 december 2021

  Ook minima profiteert van €50 afspraak

  Onlangs heeft de gemeenteraad besloten om een deel van het overschot op de begroting te compenseren aan de inwoners van de gemeente Altena. In de praktijk zal dit gebeuren door de belastingen op afval in 2022 eenmalig met €50 te verminderen.

  Lees verder

  Labels: ,

 3. Bouwen
  Wijnand van der Hoeven
  Door Wijnand van der Hoeven op 11 december 2021

  Kostendekkend

  Er zijn een aantal diensten in de gemeente waarop geen winst gemaakt mag worden volgens regels van de landelijke overheid. Dat worden kostendekkende tarieven of leges genoemd. Voorbeelden hiervan zijn kosten van begraven, kosten van afvalinzameling en waterzuivering en legeskosten voor bouwen (bouwvergunningen). Achterliggende gedachte is dat je deze diensten nergens anders kunt inkopen en je hiervoor dus van de gemeente afhankelijk bent. Het bepalen van zo’n tarief is soms best ingewikkeld, want welke kosten mag je allemaal meerekenen en tegen welke prijs reken je deze kosten mee in het eindtarief?

  Lees verder

  Labels: , ,

 4. Groepsfoto kandidaten
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 20 november 2021

  ChristenUnie Altena presenteert kieslijst met ervaren kandidaten en nieuwe gezichten

  Afgelopen donderdag 18 november jl. heeft ChristenUnie Altena haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld. De lijst zal worden aangevoerd door Anne Duizer uit Giessen. Anne is sinds 2014 raadslid en zal voor de eerste keer de lokale lijst van de ChristenUnie aanvoeren. Anne neemt een ruime ervaring mee in ruimtelijke ordening en woningbouw, één van de belangrijke thema’s voor de komende raadsperiode.

  Lees verder
 5. ALV 2021
  Rianne
  Door Rianne Dekker op 19 november 2021

  Verslag Algemene ledenvergadering van 18 november 2021

  Op donderdag 18 november hebben we als ChristenUnie Altena onze algemene ledenvergadering gehouden, die vooral in het teken stond van de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. We waren te gast in de prachtige nieuwe kerkzaal van GKV Waardhuizen, waar we op ruime afstand van elkaar toch de vergadering fysiek konden houden.

  Lees verder

  Labels:

 6. DeWerfjfif
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 5 november 2021

  ChristenUnie stelt vragen over MFC De Werf

  In 2017 is het oude gemeentehuis van gemeente Woudrichem met investeringen van de gemeente, verbouwd tot een multifunctioneel centrum, waar verschillende partijen zoals o.a. de bibliotheek, kinderopvang, vluchtelingenwerk en het Inloophuis Altena zich huisvesten.

  Lees verder
 7. Insteek debat begrotting 2022
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 2 november 2021

  Begrotingsdebat: onze insteek

  Vandaag (dinsdag 2 november) en volgende week dinsdag 9 november zullen de jaarlijkse begrotingsdebatten plaatsvinden. In deze debatten zal de raad de begroting voor het komende jaar vaststellen. Alle partijen konden onderwerpen indienen die zij belangrijk vonden om in te brengen in het debat. Ook ChristenUnie Altena heeft onderwerpen die zij belangrijk vindt ingebracht.

  Lees verder

  Labels:

 8. Nieuwe lijsttrekker
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 1 november 2021

  Anne Duizer neemt ChristenUnie-stokje over

  Anne Duizer (51) uit Giessen is voorgedragen als lijsttrekker namens ChristenUnie Altena voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. Hij neemt daarmee het stokje over van de huidige fractievoorzitter Wijnand van der Hoeven. Anne Duizer was de afgelopen periode al raadslid in Altena en van 2014 tot 2018 in de voormalige gemeente Woudrichem. Anne neemt een ruime ervaring mee in ruimtelijke ordening en woningbouw, één van de belangrijke thema’s voor de komende raadsperiode.

  Lees verder
 9. Avond wonen.jpg
  TUTNXIYl_400x400.jpg
  Door Anne Duizer op 29 oktober 2021

  Terugblik op thema avond over wonen

  Afgelopen woensdagavond hebben we een mooie thema avond gehad waarin we met betrokken inwoners van Altena hebben gesproken over de kansen die er zijn op het gebied van woningbouw in Gemeente Altena.
  Natuurlijk zijn er zorgen, zoals de grote toeloop van woningzoekenden vanuit de randstad, de alsmaar stijgende woningprijzen, de druk op de groene ruimten in onze dorpen, de beperkingen vanuit wet- en regelgeving, de stroperigheid bij woningsplitsing etc. Punten waar raad en college mee aan de slag moeten.
  Lees verder

  Labels:

 10. helping
  cuprofiel.jpg
  Door ChristenUnie Altena op 20 oktober 2021

  ChristenUnie Altena wil coronageld blijven gebruiken voor hulp aan verenigingen en bedrijven

  Net als alle andere gemeente in Nederland heeft ook de gemeente Altena extra middelen uit Den-Haag gekregen om de effecten van corona tegen te gaan. Dit geld is bedoeld voor het ondersteunen van ondernemers, verenigingen, onderwijs en de zorg. Een deel van het geld is gelabeld en een deel van dit geld mag de gemeente vrij besteden. Tijdens de raadsvergadering van 19 oktober jl. heeft de ChristenUnie samen met Progressief Altena een voorstel ingediend om dit “vrij te besteden deel” te labelen voor ondersteuning van ondernemers, verenigingen, onderwijs en de zorg.

  Lees verder

  Labels: ,